maanantai 11. helmikuuta 2013

Kaikki muut tietää miten suihkukaappi pestäänPesin tänään suihkukaapin.  Olin pohtinut asiaa pitkään ja keskustellut muutamien ystävieni kanssa ja yrittänyt urkkia, onko jollain tiedossa jotain konstia, miten se tehdään kohtuullisen kepeästi ja vaivattomasti. Useimpien ihmisten mielestä suihkukaapin pesu edellyttää höyrypesurin hankintaa ja täytyy myöntää, että olin miettinyt sitä itsekin. Olisihan se kätsä, ehkä. Toisaalta ajatus että taas huusholliin pitäisi hankkia jokin kone jotakin tai joitakin rajattuja töitä varten estää tehokkaasti hankkimasta moista vempainta.

Alun perin olen kuulunut niihin ihmisiin, joiden mielestä huushollin luuttaamisesta on selviydyttävä Fairin, Omon ja vanhan T-paidan avulla mutta vuosien saatossa olen tietenkin luistanut jonkinlaiseen vaatimattomaan varustelukierteeseen. Korostan vaatimattomaan. Kaikkineen olen aina ihmetellyt ihmisiä, jotka kevyillä ranneliikkeillä pitävät nurkat tip top järjestyksessä ja siinä samalla pyöräyttävät piirakan pöytään ja pakkaseen ja tarjoavat päivälliseksi jotain eksoottista herkkua, jota syödään Tonga-saarten eteläosissa.

En pidä itseäni erityisen epäkäytännöllisenä ja luoja varjelkoon, elämässäni on totta vie käynyt ihmissuhteita, joiden epäkäytännöllisyys on ollut lähes yhteiskunnalle vaarallista. Silti ihmettelen joitakin kummallisia tapojani. Hyvin harvoin esimerkiksi laitan takin vetoketjun kiinni ja puen myssyn ja lapaset päälleni sisällä kun menen ulos. Ei tietenkään, paukkasen ulos puolipukeissa ja puen päällimmäiset vaatteet kävellessäni vaikka ei olisi mikään kiire minnekään. Ruokakaupassa ajattelen selvitä nopeasti ja helpommalla, jätän korin ottamatta ja alan kerätä ostoksia syliini, mistä seuraa että liikkuminen on melkoista taitelua kun yrittää olla tiputtelematta tavaroita. Ja joku riivatun purkki  tietysti vuotaa rinnuksille. Asuntokaupan pystyn päättämään neljässä sekunnissa mutta jäätelöaltaalla käytän tolkuttomasti aikaa jäätelön valitsemiseen. Lopuksi otan valkosuklaalla kuorrutetun Magnumin, minkä jälkeen pidän itselleni sisäisen kehityskeskustelun,  että edes joskus voisit kokeilla jotain uutta.

2 kommenttia:

  1. olisit nyt kertonut tuliko siitä puhdas, suihkukaapista siis! Lukija jää kiduttavan epätietoisuuden valtaan: onko höyrypesuri sittenkin välttämätön?

    VastaaPoista
  2. Hups, asia taisi hävitä muuhun lörpötykseen kuten usein käy. Pesun lopputuloksesta harja+rätti+klooripitoinen pesuaine -menetelmällä sanoisin 8 1/2. Kabinetin sisäseinille jäi himmeän vaaleita kuurakuviota. Olisikohan syynä joku kemikaali vedestä, putkista tai pesuaineesta? Ongelmaan täytyy olla joku muu ratkaisu kuin höyrypesuri. Ehkä kierros viledalla?

    VastaaPoista